10 tipp, hogyan védd az értékeidet - otthon

2017. augusztus 22.

Ugyan a nagy szezon lement, de most jönnek majd a hosszú hétvégék - és a hozzájuk tartozó üres lakások. Tippjeink segítenek, hogy nyugodtan aludj akkor is, ha nem otthon hajtod álomra a fejed.

10 tipp, hogyan védd az értékeidet - otthon

A sok-sok elintéznivaló mellett a biztonság nem mindenkinek az első gondolata. Pedig sok esetben történik olyan incidens, ami egy kis felkészültséggel és odafigyeléssel megelőzhető lenne. Az Abszolút Biztonság blog összeállítása arra az esetre, ha pár napig lakatlan hagyjuk a lakást.

1. Győződj meg róla indulás előtt, hogy minden ajtót és ablakot bezártál!

2. Győződj meg róla, hogy minden technikai berendezés ki van kapcsolva! Még jobb, ha ki van húzva a hálózatból.

3. Kérj meg egy ismerőst vagy szomszédot, hogy rendszeresen ellenőrizze az ingatlant, és ürítse a postaládát! Amennyiben hosszabb időre távozol, kérj meg, vagy bérelj fel valakit, hogy lássa el a ház körüli teendőket (nyírja le a füvet, söpörje össze az avart, takarítsa el a havat, stb…)

4. Hagyd meg az elérhetőséged egy megbízható ismerősnél, rokonnál, hogy szükség esetén értesíteni tudjanak!

5. Amennyiben rendelkezel a házban valamilyen biztonsági berendezéssel, győződj meg róla elutazás előtt, hogy megfelelően működik! Tájékoztasd a rendszer működéséről azokat is, akiknek bejárásuk van a házba/lakásba.

6. Ne hagyj utazására utaló üzeneteket a lakásajtón, postaládán, üzenetrögzítőn, valamint a közösségi média oldalakon, vagy az e-mail fiókodban - ezeket a „rosszfiúk” is olvashatják.

7. Használj időkapcsolót, valamint mozgásérzékelős lámpákat az ingatlanban, valamint annak közvetlen környezetében, hogy azt a látszatot keltse, hogy a házban tartózkodnak.

8. Zárd el a kerti szerszámokat, gépeket, valamint amennyiben nem autóval utazol, az autót a garázsba, hogy ne legyenek szem előtt!

9. Ne hagyj elől semmilyen olyan eszközt, amit a betörők segítségül használhatnak a házba való bejutásra, vagy az emeletre való feljutásra!

10. Tárold az értékeidet biztonságban, elzárva az otthoni széfben, vagy bérelj egy széfet a bankban, vagy hivatalos széf-szolgáltatónál! Amennyiben erre nincs lehetőség, kérj meg egy megbízható rokont vagy ismerőst, hogy vigyázzon az értékeidre, amíg távol vagy.

Cimkék: lakberendezés, lelki egészség, Utazás
A legszebb téli kólaautomaták

A legszebb téli kólaautomaták

Japánban rengeteg kólaautomatát találhatunk. A Hokkaidon élő Eiji Ohashi kedvenc foglalatossága a téli automaták fényképezése. Íme, néhány, a legjobb felvételei közül.
Észbontó tények a múltból!

Észbontó tények a múltból!

Honnan ered, hogy banánköztársaság? Mi az a Meksí? Mi az igazán megdöbbentő véletlen? Mi volt az igazi náci drog? Hogyan szeretkezett a fáraó a Nílussal? Hogyan keltek fel az ébresztőóra előtt?
A gyerekeink már nem tanulnak meg vezetni – drámai víziók a jövőről

A gyerekeink már nem tanulnak meg vezetni – drámai víziók a jövőről

Könnyebb közlekedéssel, egyszerűbb egészségügyi diagnózisokkal és akár 100 év fölötti életkorral számolhatunk a jövőben.
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: