9 dolog, amit jó ha tudsz, mielőtt étterembe mész

2018. június 26.

Miért nem szeretnek teát főzni, miért érzed úgy, hogy utál a pincér? És miért késnek annyit az étellel? Vagy azt például tudtad, miért nem érdemes a napi ajánlatot választani?

9 dolog, amit jó ha tudsz, mielőtt étterembe mész

1. A kávé a legtöbb étteremben este nyolc óra után alapértelemben koffeinmentes. Hogy miért? Azért, mert egy vendéglátós sem akar a munka végeztével újra két kávéfőzőt kitisztítani.

2. Sok helyen cukrot tesznek a gyerekmenükbe, hogy a gyerekek jobban szeressék. Komolyan! A pizzák tésztájába ráadásul extra adag kerül.

3. Ha vegetáriánus vagy és a rendeléskor megkérdezed, hogy vegetáriánusoknak való alapanyagokból készül-e az étel, biztosan azt a választ fogod kapni, hogy igen. Ez akkor is így lesz, ha valójában mégsem. Valószínű, hogy sosem fogod észrevenni a különbséget! Ha nagyon háklis vagy az ilyesmire, akkor kifejezetetten vegetáriánus étterembe menj, ellenkező esetben nyugodj bele, hogy a rántott sajtodat együtt sütik a karajjal.

4. Sok étteremben a speciális ajánlatok azért kerülnek az étlapra, hogy még azelőtt eladják az adott ételeket, mielőtt megromolnának. Különösen ajánlatos óvatosnak lenni a „nap levese” ajánlatokkal, ha azok halat, vagy egyéb húsféleségeket is tartalmaznak.

5. Reggelizz bármelyik előkelő éttermében a világnak, az esetek 99%-ában a felszolgált tojásrántotta nem valódi tojásból, hanem tojásporból készült. Ez ugyan nem az étterem hibája, hanem előírás - az ízén viszont sajnos érezni a különbséget.

6. Ha teheted ne kérj citromot az italodba! Mindenki megfogja, megérinti, de senki sem mossa meg mielőtt az italodba kerül! Ráadásul jó eséllyel nem te leszel az első, akinek felszolgálják...

7. Ha egy üzleti ebéd alkalmával kritizáltad a helyet, ahol vendég vagy, ne fizess hitelkártyával! Ha a pincér vissza akar vágni az elszenvedett megaláztatásokért, biztosan az üzleti partnered előtt fogja megkérdezni, hogy nincs-e másik kártyád, mert azon, amit odaadtál nincs elég fedezet.

8. Az egyik legegyszerűbb módja, hogy kivívd a lustább pincérek ellenszenvét az, ha forró teát kérsz. Sok veszőtség van vele (vizet forralni, kiönteni, citromot vágni, mézet, cukrot és teafiltert szervírozni, mindezt kihordani) és a dicséret esélye elég kicsi.

9. Ha soká késik az ételed, legtöbbször nem a pincér a hibás, hanem a konyha – ne őt utáld érte! Vagy egyszerűen csak nehezen elkészíthető ételt rendeltél.

Cimkék: táplálkozás, Utazás
Nem árt ha tudod, mielőtt étterembe mész!

Nem árt ha tudod, mielőtt étterembe mész!

Miért nem szeretnek teát főzni, miért érzed úgy, hogy utál a pincér? És miért késnek annyit az étellel? Vagy azt például tudtad, miért nem érdemes a napi ajánlatot választani?
5+1 sikerfilm egy cseppnyi Skóciával

5+1 sikerfilm egy cseppnyi Skóciával

Mesébe illő zordon tájak, sejtelmes kastélyok, végtelen tavak: a fenséges skót vidék mindenképpen megér egy körutazást, de ha idén nyáron csak a szobánkból vágyódhatunk a káprázatos csodák és a legendák földje után, fedezzük fel Skóciát egy hétvégi filmmaraton...
4 apróság, amit ne hagyj otthon, ha fesztiválra mész

4 apróság, amit ne hagyj otthon, ha fesztiválra mész

Mielőtt bulizni indulnánk, általában felmérjük, hogy mik azok a dolgok, amik szükségesek, hogy nálunk legyenek. Ám amikor egy fesztiválra megyünk, szélesebb a kellékek tárháza, ilyenkor...
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: