Nem árt ha tudod, mielőtt étterembe mész!

2018. július 20.

Miért nem szeretnek teát főzni, miért érzed úgy, hogy utál a pincér? És miért késnek annyit az étellel? Vagy azt például tudtad, miért nem érdemes a napi ajánlatot választani?

Nem árt ha tudod, mielőtt étterembe mész!

1. A kávé a legtöbb étteremben este nyolc óra után alapértelemben koffeinmentes. Hogy miért? Azért, mert egy vendéglátós sem akar a munka végeztével újra két kávéfőzőt kitisztítani.

2. Sok helyen cukrot tesznek a gyerekmenükbe, hogy a gyerekek jobban szeressék. Komolyan! A pizzák tésztájába ráadásul extra adag kerül.

3. Ha vegetáriánus vagy és a rendeléskor megkérdezed, hogy vegetáriánusoknak való alapanyagokból készül-e az étel, biztosan azt a választ fogod kapni, hogy igen. Ez akkor is így lesz, ha valójában mégsem. Valószínű, hogy sosem fogod észrevenni a különbséget! Ha nagyon háklis vagy az ilyesmire, akkor kifejezetetten vegetáriánus étterembe menj, ellenkező esetben nyugodj bele, hogy a rántott sajtodat együtt sütik a karajjal.

4. Sok étteremben a speciális ajánlatok azért kerülnek az étlapra, hogy még azelőtt eladják az adott ételeket, mielőtt azok megromolnának. Különösen ajánlatos óvatosnak lenni a „nap levese” ajánlatokkal, ha azok halat, vagy egyéb húsféleségeket is tartalmaznak.

5. Reggelizz bármelyik előkelő éttermében a világnak, az esetek 99%-ában a felszolgált tojásrántotta nem valódi tojásból, hanem tojásporból készült. Ez ugyan nem az étterem hibája, hanem előírás - az ízén viszont sajnos érezni a különbséget.

6. Ha teheted ne kérj citromot az italodba! Mindenki megfogja, megérinti, de senki sem mossa meg mielőtt az italodba kerül! Ráadásul jó eséllyel nem te leszel az első, akinek felszolgálják...

7. Ha egy üzleti ebéd alkalmával kritizáltad a helyet, ahol vendég vagy, ne fizess hitelkártyával! Ha a pincér vissza akar vágni az elszenvedett megaláztatásokért, biztosan az üzleti partnered előtt fogja megkérdezni, hogy nincs-e másik kártyád, mert azon, amit odaadtál nincs elég fedezet.

8. Az egyik legegyszerűbb módja, hogy kivívd a lustább pincérek ellenszenvét az, ha forró teát kérsz. Sok veszőtség van vele (vizet forralni, kiönteni, citromot vágni, mézet, cukrot és teafiltert szervírozni, mindezt kihordani) és a dicséret esélye elég kicsi.

9. Ha soká késik az ételed, legtöbbször nem a pincér a hibás, hanem a konyha – ne őt utáld érte! Vagy egyszerűen csak nehezen elkészíthető ételt rendeltél.

Cimkék: egészség, lelki egészség, táplálkozás, Utazás
Tűzijáték és társai - programok a hosszú hétvégére

Tűzijáték és társai - programok a hosszú hétvégére

Tűzijáték, koncertek, Ország tortája - bemutatjuk, mi vár augusztus 20-án Budapesten, Szegeden, Pécsen és máshol.
Szeretnéd, ha hűvös lakás fogadna hazaérkezéskor?

Szeretnéd, ha hűvös lakás fogadna hazaérkezéskor?

Gondoltál már arra, milyen menő lenne, ha a nagy melegben automatikusan leereszkednének otthon a redőnyök, bekapcsolna a légkondi, és mire hazaérsz, egy hűvös, kellemes lakás várna?...
Kitart a kánikula – fokozottan vigyázzunk állatainkra!

Kitart a kánikula – fokozottan vigyázzunk állatainkra!

Augusztusban is kitart még a „kutya meleg”. A hőségben különösen fontos, hogy mind házi kedvenceinkre, mind haszonállatainkra fokozottan ügyeljünk. Alapszabályként óvjuk...
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: