Nyolcévesen okostelefonja van, és nem űrhajós akar lenni

2018. május 3.

Vannak gyerekek, akik úgy tűnik, hamarabb szeretnének felnőni, mint azt koruk igazolná. Nem csak, hogy bebújnak Apa öltönyébe, vagy kifestik magukat Anya sminkkészletével játékból, de úgy is beszélnek, mint egy felnőtt. Ha megkérdezed, nem kukások, űrhajósok vagy hercegnők szeretnének lenni felnőttkorukban, hanem ügyvédek, sebészek, esetleg fejlesztők. Naponta három különórára járnak, már most két nyelven beszélnek...

Nyolcévesen okostelefonja van, és nem űrhajós akar lenni

Mi felnőtt fejjel nosztalgiázva gondolunk vissza a gyermekkorunkra, amikor még nem kellett sok minden a boldogsághoz. Órákat töltöttünk a szabadban, életveszélyes ugrásokkal repültünk le a hintáról, a fizika törvényeit teszteltük a libikókán, az autóskártyák, a matricák, a színes szalvéták, a bélyegek vagy az üveggolyók pedig ugyanúgy értéket képviseltek, mint Felnőttországban a pénz. Hogyan tartsuk meg gyereknek gyerekeinket?

Hagyjuk játszani olyan dolgokkal, amik igénylik a képzelőerőt!
Jó játék a távirányítós autó, de talán még jobb egy olyan, ami a gyerek kezétől kel életre. Akkor gyorsul és akkor kap defektet, amikor azt kis tulajdonosa szeretné, sőt hangját is a gyermek kölcsönzi.

Készítsünk mi magunk játékot, mert az valóban megfizethetetlen
Irigyek voltunk a szomszéd Anna babaházára, amit az Apuka épített? Csodáltuk Julcsi jelmezét, amit Anyuka maga varrt? Lépjünk ki a komfortzónánkból és készítsünk valamit mi is a gyerekünknek. A kisebbeket könnyen elvarázsolhatjuk  egy ilyen szuper hintával, amit még kamaszkorukban is a szobájukban fognak tartani.

Ez a videó lépésről-lépésre bemutatja, hogyan készítsük el a hintát.

Most a Jófogás új DIY oldalán az alapanyagokat ingyen is megkaphatjuk pár új hirdetésért cserébe. Adjuk el a felesleges tárgyakat, amiket évek óta kerülgetünk, és még pénzt is keresünk. A hinta festését csinálhatjuk a gyerekkel közösen, sőt életkor szerint festhetjük újra és újra. A hinta így mindig egyedi lesz, ami sehol máshol a világon nem kapható.

Egyre népszerűbb a futás

Egyre népszerűbb a futás

Bármilyen életterület által támasztott kihívásról is legyen szó, az utóbbi 10 évben – kortól függetlenül - egyre többen választjuk feltöltődésre, kikapcsolódásra, illetve inspirálódásra az egyszerű, egészséges és sportos megoldást: a futást.
9 dolog, amit érdemes tudni, mielőtt megnézed az új Star Wars filmet

9 dolog, amit érdemes tudni, mielőtt megnézed az új Star Wars filmet

Ma kerül hivatalosan is a magyar mozikba az új Star Wars film, a Solo. A legfontosabb tudnivalókat pontokba szedtük, hogy teljesen képben legyél a vászon előtt!
Mindent kibír az év gyógynövénye

Mindent kibír az év gyógynövénye

Lila virágmezők ameddig a szem ellát, szedd magad, koranyár, Balaton – ez mind mind a levendula. De nem csak több hektáron érdemes levendulát termeszteni, hanem a kert egyik legmelegebb, leginkább napos részén is. Mondjuk azt is, hogy miért.
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: