Tavaszi zsongás, megújulás Alsó-Ausztriában

2018. április 16.

Most, hogy beköszöntött a tavasz, a napsütéstől feléledt a természet, egyre több időt tölthetünk a szabadban, a madarak vidám csicsergése mellett. Alsó-Ausztriában a tavasz a megújulás évszaka – gyalogos és biciklitúrák, izgalmas kulináris kalandok várják a turistákat. Bármilyen kikapcsolódási lehetőséget is választunk, a tartományban felejthetetlen élményben lesz részünk. Ízelítőnek összegyűjtöttünk néhány kihagyhatatlan tippet, javaslatot, amit már most érdemes feljegyezni a naptárakba. Hagyjuk magunk mögött a telet, fedezzük fel együtt a tavaszt!

Tavaszi zsongás, megújulás Alsó-Ausztriában

Bortavasz

Vajon milyen lett az új évjárat? Hamarosan kiderül, nyitnak ugyanis a 800 km hosszú borúton a pincék, a bortrezorok – számtalan kóstolón lehet megízlelni a hordókban eddig pihent nedűt. A Bécsi Erdő termálfürdőinek vidékén három hónapig 60 pincészet 360 borát kínálja, a helyi szokások szerint a gazdák társaságában lehet kóstolni, jókat beszélgetni.

Ha április, akkor Wachau és sárgabarack virágzás, majd a Mostviertelben a körtevirágzás. A két virágzás között pedig sokféle gasztronómiai rendezvény várja az ínyencségek kedvelőit. Kicsit később ugyan, de ellenállhatatlan program júniusban a Weinviertler Tafeln (Weinvierteli Lakomák) elnevezésű rendezvény, amikor a természetben, a virágzó fák és szőlők árnyékában hófehér abrosszal terített asztalok a helyi alapanyagok felhasználásával készült gasztronómiai finomságoktól roskadoznak. Ötfogásos menü elfogyasztásával lehet megismerkedni a specialitásokkal.

 

Bringával a természetben

A bortermelő vidékeket bringával is érdemes felfedezni. Mindegy, hogy pl. a Kamp-Thaya-March, vagy a Bécsi Erdő termálrégió kerékpárútját választjuk-e, hiszen mindkettő esetében lenyűgöző a panoráma. Az EuroVelo 9 a Balti-tengert köti össze az Adriával, átszeli egész Alsó-Ausztriát. Érinti a Weinviertelt is, ahol a csalogató pincék lépten-nyomon megállásra késztetnek. Aki napközben túl sokat kóstol, az kényelmesen átválthat vonatra, vagy megszállhat egy helyi heurigerben, hogy másnap kipihenten folytassa útját.

Detektívek, akiket imádunk

Detektívek, akiket imádunk

A krimi műfaja mindig is élen járt az irodalomban, a filmvásznon és a tévés sorozatokban is. A pszichológusok szerint segít kiszakadni a hétköznapokból, egyúttal a karakterekben egyaránt felfedezhetjük negatív és pozitív tulajdonságainkat.
5 hihetetlen legenda a kalózokról

5 hihetetlen legenda a kalózokról

A híres francia tengerkutató, Jacques Cousteau unokája két évvel ezelőtt egy hatalmas kalandba vágott: feleségével kalózok elrejtett vagy elsüllyedt kincseinek nyomába indult.
Húsvéti szokások, ételek, receptek

Húsvéti szokások, ételek, receptek

Miért locsolkodunk, miért festünk tojás - és miért eszünk pont sonkát...? Mindnek jelentősége és történelme van.
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: