A 7 fő divatszabály

2017. október 27.

A divat az önkifejezés művészete, mégis van néhány alapvető szabály, amit nem érdemes megszegni, ha elégedett és stílusos szeretnél maradni!

A 7 fő divatszabály

A trendek jönnek-mennek, a szépségideálok folyton változnak, de a most következő 7 alapelvet akár kőbe is véshetnénk, mert nincs az a divatdiktátor, aki egyhamar megcáfolhatná őket. A Stíler blog összeállítása.

1. Légy hű önmagadhoz

A saját stílus felfedezése nem könnyű feladat, de ha megvan, ragaszkodj hozzá! Ettől persze még érdemes kipróbálni új trendeket, aktuális bolondságokat, de véletlenül se érezz nyomást, hogy olyasmivel próbálkozz, ami túl van a határaidon. Azokat a bizonyos határokat ugyanis feszegetni megéri, felrúgni azonban nem!

2. Tudd, mire érdemes költeni

Egy kifinomult dizájner táska, egy tökéletesen szabott fekete blézer vagy ruha mindig kell a gardróbba, így ezekből érdemes beruházni egy-egy minőségi darabba. A borsos ár miatt kárpótol majd a tartósságuk, és az, hogy a végén rájössz: a cost-per-wear értékük (vételár/a viselések száma) alacsonyabb, mint egy egyszerű fast fashion darabé.

3. Gondoskodj az alapokról

Kivételesen nem az alapdarabokra gondolok, hanem azokra az eszközökre vagy kiegészítőkre, amelyek segítségünkre vannak, ha szorult helyzetbe kerülnénk. A tökéletes outfit akkor atombiztos, ha mindig kéznél van néhány segédeszköz:
- mellbimbótapasz arra az esetre, ha a ruha alá már nem fér el egy melltartó;
- kétoldalú ragasztó a villantások elkerülésére, vagy ha SOS „fel kell hajtani” egy túl hosszú nadrágszárat;
- biztosító tű;
- olló.

4. Mindig legyen kéznél egy party outfit

Nem történik meg minden héten, hogy az utolsó pillanatban ellenállhatatlan partymeghívást kapjunk – de nincs is annál bosszantóbb, amikor azért kell lemondani egy ilyen lehetőséget, mert „nincs egy rongyunk sem”. Mindig legyen a szekrényben egy szett alkalmi ruha, amit szükség esetén előránthatunk, hogy életünk egyik legizgalmasabb estéjére induljunk.

5. A minőségi alsónemű

A minőségi melltartó vagy alakformáló nem mindig olcsó, de olyan befektetés, ami biztosan behozza az árát. Nincs is annál kellemetlenebb, amikor egy szuper outfit az alapok silány minősége miatt bukik el!

6. Szabadulj meg a fájós cipőktől

Ezt már milliószor tárgyaltuk. Semmi sem kötelező, pláne nem az, hogy a divat nevében sérüléseket okozzunk saját magunknak. A hordhatatlan cipőknek a kukában (na jó, maximum a hálószobában ;)) a helyük.

7. Have fun!

A legfontosabb, amit mindig észben kell tartanunk, hogy ez csak divat! Nem atomfizika és nem is rakétatudomány. A legfontosabb szempont mindig az kell, hogy legyen, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben. A divat legyen a kreativitás és önkifejezés eszköze, és semmilyen körülmények közt ne ébresszen bennünk kellemetlen érzéseket.

Cimkék: szépségápolás
6 tipp, hogy 5 kilóval vékonyabbnak látszódj

6 tipp, hogy 5 kilóval vékonyabbnak látszódj

Diétázni persze kell, de nem egészségtelen módon. Vannak azonban helyzetek, amikor azonnal várjuk az eredményt - ilyenkor kell játszani a ruhákkal például...
Hajvédelem - rosszidőben

Hajvédelem - rosszidőben

Azt már hangsúlyoztuk, mennyire fontos a nyári hőségben a haj megfelelő ápolása – most arról lesz szó, hogy az őszi-téli hidegben sem szabad elhanyagolni a frizura rendben tartását.
Hatékony arcápolás: nem mindegy a sorrend

Hatékony arcápolás: nem mindegy a sorrend

Mi a helyes sorrend az arcápolási rutinban? Krémek, szérumok, olajak, SPF, hámlasztók vagy vitaminok? Ahhoz, hogy a maximumot hozhassuk ki a fürdőszoba polcán sorakozó kencékből, fontos,...
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: