Amilyen a hajszíned, olyan a stílusod

2017. március 21.

Legyen szó akár a saját hajszínedről, akár a választott festett árnyalatodról, sokat elárul a személyiségedről, hogy a barnák, szőkék vagy vörösek táborát erősíted-e!

Amilyen a hajszíned, olyan a stílusod

Ráadásul sok sztereotípia társul az egyes hajszínekhez. AScandinavian Journal of Psychologyfelmérést végzett férfiakkal, amiből kiderült, hogy a barnákat elérhetőbbnek, a szőkéket nagyigényűbbnek, a vöröseket pedig gőgösebbnek tartják. Bár ez a kategorizálás elég szűkre szabott, azért tényleg van valami abban, hogy amilyen a hajszíned, olyan a stílusod. A Helia-d összeállítása.

Platinaszőke

Szeretsz a figyelem középpontjába kerülni, kitűnni a tömegből, és izgalmasan élni az életed.

A szakértő tanácsa: ennél a hajszínnél ügyelni kell a megfelelő ápolásra, hamvasító és színkímélő termékek használatára, mert könnyen besárgulhat az árnyalat.

Aranyszőke

A bombanő és a szomszéd lány páratlan keverékére emlékeztet minden férfit ez a hajkorona, egyszerre csábos és ártatlan. Nyitott személyiség vagy, mindig vidám, és egy kicsit kacér.

A szakértő tanácsa: Használj egyszerre két hasonló árnyalatot, és véletlenszerűen vidd fel a tincseidre, hogy még természetesebb legyen az összhatás. Kerüld a rezes kifejezésű színeket, ha nem akarsz vörösbe hajlani!

Ombre

Nem szereted túl komolyan venni a dolgokat, kedveled a praktikus és egyszerű megoldásokat, de a biztonságos út helyett jobban szeretsz kockáztatni, a kreatív elképzelésed szerint cselekedni.

A szakértő tanácsa: ne válassz sokkal világosabb árnyalatot az eredetinél, és vedd figyelembe, hogy oda fogod terelni a figyelmet, ahonnan elkezdődik a világosodás, érdemes ezért a szem vonalában vagy az arccsontnál indítani.

Barna

A barnákat intelligensebbnek tartják! Megfontolt vagy és jó döntéshozó, két lábbal állsz a földön, és gyorsan ki tudod ismerni az embereket.

A szakértő tanácsa: a festékes dobozokon hiába világosabb a nő haja, általában sötétebb lesz az eredmény, így jól gondold át, mit választasz. Érdemes 1-2 világosabb tincset (halványan más árnyalatban!) belecsempészni a frizurába, hogy még természetesebb és ragyogóbb legyen az összhatás.

Sötétbarna

Kreatív vagy, és egy kicsit titokzatos. A férfiaknak nagyon imponál a természeted, mert közvetlen vagy és barátkozó. Te vagy a legjobb tanácsadó, és a legjobban értesült az ismeretségi körödben.

A szakértő tanácsa: próbáld kerülni a nagyon matt hatású árnyalatokat, mert attól nagyon sprődnek tűnhet a hajad. Különösen figyelj oda a dobozon javasolt festési időre, mert könnyen túl sötét, sőt fekete lehet a végeredmény.

Mahagóni vörös

Tüzes személyiséged van, vakmerő vagy, és nem félsz szembemenni mások akaratával. Persze akik közel állnak hozzád jól tudják, hogy milyen nagy szíved van, és hű barát vagy.

A szakértő tanácsa: a vörös szín hajlamos nagyon kikopni, ha pedig túl forró vízzel mosol hajat, még jobban felgyorsítod a színvesztést. A hideg vizes hajmosás mellett használj színtartósító sampont, és próbáld ritkítani az alkalmakat, maximum heti 3-ra.

Rezes vörös

Határozott véleményed van, amihez a végsőkig ragaszkodsz, szenvedélyes vagy, erős akaratú, és szeretsz irányítani.

A szakértő tanácsa: legjobban a világos bőrtónushoz és világos szemhez passzol ez az árnyalat. Csak akkor fesd be ilyenre a hajad otthon, ha a dobozon látod a saját kiinduló hajszínedet! Egyébként hagyd a profikra. Számolj azzal, hogy a hajad világosságától vagy sötétségétől függően merőben más eredményt érhetsz el...

Fekete

Kemény csaj vagy, aki nem szereti, ha megmondják neki, mit csináljon. Kívülről mutatod az önálló, mindent kiálló nőt, de belül nagyon is érzékeny lélek vagy, aki sokkal előrébb helyezi mások boldogságát a sajátjánál.

A szakértő tanácsa: sokféle árnyalat létezik, kékes fényűtől a vörösesig, de a legtermészetesebb és leglágyabb hatás elérésének érdekében érdemes a barnába hajló színekre voksolni. Mindenképp használj valamilyen fényt adó balzsamot, hogy ne legyen túl matt a frizurád.

Cimkék: szépségápolás
Hatékony arcápolás: nem mindegy a sorrend

Hatékony arcápolás: nem mindegy a sorrend

Mi a helyes sorrend az arcápolási rutinban? Krémek, szérumok, olajak, SPF, hámlasztók vagy vitaminok? Ahhoz, hogy a maximumot hozhassuk ki a fürdőszoba polcán sorakozó kencékből, fontos,...
Tiltólistán a spagettipánt és a rövidnadrág

Tiltólistán a spagettipánt és a rövidnadrág

Nem könnyű az irodai öltözködés a nyári melegben: vagy a légkondicionáló berendezés elől kell kardigánba bújnunk, vagy hőségben megpróbálunk munkahelyhez méltóan megjelenni...
Mit mond rólad a frizurád?

Mit mond rólad a frizurád?

A szőke szexi, a vörös dögös, a konty komoly, a rövid fiatalít - mondják sokan. De hogyan befolyásolja a megítélést egy frizura valójában?
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: