Hajvédelem - rosszidőben

2017. október 10.

Azt már hangsúlyoztuk, mennyire fontos a nyári hőségben a haj megfelelő ápolása – most arról lesz szó, hogy az őszi-téli hidegben sem szabad elhanyagolni a frizura rendben tartását.

Hajvédelem - rosszidőben
A szél, a fagyos levegő, a hóesés, a lakásba lépve pedig a fűtés száraz levegője a bőr mellett a hajat is nagyon megviseli. Elég azonban ha pár dologra odafigyelsz, és hajkoronád továbbra is ragyog majd.

Ne mosd olyan sokszor, mint nyáron

Szakértők szerint elég feleannyiszor hajat mosni a hideg időszakban, mint nyáron. Vagyis ha eddig kétnaponta mostad, most elég lesz összesen kétszer egy héten. Ennek az a magyarázata, hogy ugyan legalább annyira szüksége van a hajnak vitaminos ápolásra, mint nyáron, azonban ennél is fontosabb, hogy a fejbőr is védje magát – vagyis ne bolygassuk feleslegesen a fejbőrön kialakuló védőréteget.

Használj „védőszereket”

A könnyű nyári és gyakori használatra kifejlesztett sampont tedd félre egy kicsit, és válassz helyette hidratáló és tápláló készítményeket. Kondicionálód tartalmazzon olajakat és ásványi anyagokat, ha van benne olíva és mandula, már nyert ügyed van.

Mindig szárítsd meg a hajad!

Sokan vagy este fekszenek le vizes (nedves) hajjal vagy reggel rohannak munkába úgy, hogy nem teljesen száraz a hajuk. Felejtsd el mind a kettőt! Ugyanis lehet, hogy észre sem veszed, de a fejbőr nagyon könnyen megfázik, és azon túl, hogy bekorpásodik a hajad, ki is hullhat.
 
Tippünk: Kezd a hajszárítást a fejtetőn, majd folytasd két oldalt é a legvégére hagyd az alsóbb részeket, a tarkó tájékát.

Kapcsolódó anyagaink:

- Felejtsd el a hosszút!

- Top 10: A leghíresebb celebfrizurák

Cimkék: száraz haj, szépségápolás
Királyi divat: 7 titok

Királyi divat: 7 titok

Miért van - szinte - mindig kékben a királynő? És minek - szinte - mindig borítéktáska? Amúgy meg ki viselheti a koronát...?
Divatkorszakok, amelyek a mai napig inspirálják a divattervezőket

Divatkorszakok, amelyek a mai napig inspirálják a divattervezőket

A 60-as évek miniruhája, a hippi stílus jellegzetes trapéznadrágja vagy éppen a 90-es évek hasvillantó pólója: mind egy-egy korszakalkotó ruhadarab, amely mély nyomot hagyott a divat...
Esik a hó? Nem, ez „csak” korpa...

Esik a hó? Nem, ez „csak” korpa...

Elkapni egy rosszalló tekintetet, ahogy valaki a korpát nézi a vállunkon, talán az egyik legkínosabb dolog, ami egy nővel történhet. A korpásodás első jelére a legtöbben elkezdenek...
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: