Hajvédelem - rosszidőben

2017. október 10.

Azt már hangsúlyoztuk, mennyire fontos a nyári hőségben a haj megfelelő ápolása – most arról lesz szó, hogy az őszi-téli hidegben sem szabad elhanyagolni a frizura rendben tartását.

Hajvédelem - rosszidőben
A szél, a fagyos levegő, a hóesés, a lakásba lépve pedig a fűtés száraz levegője a bőr mellett a hajat is nagyon megviseli. Elég azonban ha pár dologra odafigyelsz, és hajkoronád továbbra is ragyog majd.

Ne mosd olyan sokszor, mint nyáron

Szakértők szerint elég feleannyiszor hajat mosni a hideg időszakban, mint nyáron. Vagyis ha eddig kétnaponta mostad, most elég lesz összesen kétszer egy héten. Ennek az a magyarázata, hogy ugyan legalább annyira szüksége van a hajnak vitaminos ápolásra, mint nyáron, azonban ennél is fontosabb, hogy a fejbőr is védje magát – vagyis ne bolygassuk feleslegesen a fejbőrön kialakuló védőréteget.

Használj „védőszereket”

A könnyű nyári és gyakori használatra kifejlesztett sampont tedd félre egy kicsit, és válassz helyette hidratáló és tápláló készítményeket. Kondicionálód tartalmazzon olajakat és ásványi anyagokat, ha van benne olíva és mandula, már nyert ügyed van.

Mindig szárítsd meg a hajad!

Sokan vagy este fekszenek le vizes (nedves) hajjal vagy reggel rohannak munkába úgy, hogy nem teljesen száraz a hajuk. Felejtsd el mind a kettőt! Ugyanis lehet, hogy észre sem veszed, de a fejbőr nagyon könnyen megfázik, és azon túl, hogy bekorpásodik a hajad, ki is hullhat.
 
Tippünk: Kezd a hajszárítást a fejtetőn, majd folytasd két oldalt é a legvégére hagyd az alsóbb részeket, a tarkó tájékát.

Kapcsolódó anyagaink:

- Felejtsd el a hosszút!

- Top 10: A leghíresebb celebfrizurák

Cimkék: száraz haj, szépségápolás
A leggyakoribb bőrproblémák és kezeléseik

A leggyakoribb bőrproblémák és kezeléseik

A hideg időben sokkal inkább előtérbe kerülnek a különféle bőrproblémák, hiszen ilyenkor fokozatosan fakul a barna bőrszín, aminek jótékony hatása a bőrhibák elfedése. De melyek a leggyakoribb...
A 7 fő divatszabály

A 7 fő divatszabály

A divat az önkifejezés művészete, mégis van néhány alapvető szabály, amit nem érdemes megszegni, ha elégedett és stílusos szeretnél maradni!
6 tipp, hogy 5 kilóval vékonyabbnak látszódj

6 tipp, hogy 5 kilóval vékonyabbnak látszódj

Diétázni persze kell, de nem egészségtelen módon. Vannak azonban helyzetek, amikor azonnal várjuk az eredményt - ilyenkor kell játszani a ruhákkal például...
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: