Hatékony arcápolás: nem mindegy a sorrend

2017. szeptember 5.

Mi a helyes sorrend az arcápolási rutinban? Krémek, szérumok, olajak, SPF, hámlasztók vagy vitaminok? Ahhoz, hogy a maximumot hozhassuk ki a fürdőszoba polcán sorakozó kencékből, fontos, hogy a megfelelő sorrendben használjuk őket.

Hatékony arcápolás: nem mindegy a sorrend

Már a szembejövő reklámok láttán is könnyedén összezavarodik az ember lánya, nem is beszélve a drogériákban található, zavarba ejtő mennyiségű szépségápolási terméktől. Szép bőrt pedig mindenki szeretne, és azt is tudjuk, hogy ezt úgy érhetjük el a legjobban, ha kívülről és belülről is megfelelően ápoljuk, tápláljuk. Rigó Ági és a Stíler blog összeállítása.

Arcmosás után

Az arcmosás külön posztot (ha nem éppen rovatot) érne meg. Vannak, akik a H2O csodájára esküsznek, másoknak a szappan vagy épp a szappanmentesség működik. Akárhogyan is, induljunk az ezt követő lépéstől, vagyis nézzük, mit tegyünk a tiszta bőrre.

Alapszabály, hogy a legkönnyedebb terméktől a legnehezebb felé haladva érdemes egymásra rétegezni a varázsszereket. Kezdjük az esszenciákkal, tonerrel vagy szérummal. Ezt követően jöhet az arcápoló olaj, majd végül a krémek.

Tedd egyszerűbbé

Hiába van akár 20 kence a polcon, nem érdemes őket egyszerre használni. Persze ha attól jobban érzed magad, lehet variálni, és egyszer az egyiket, máskor meg a másikat használni, de egy alkalommal 3-nál több terméket felesleges felvinni – a ráfordított időről nem is beszélve.

Magyarul:
- vizes állagú toner
- valamilyen koncentrált hatóanyagtartalmú (rajtad múlik, hogy mi ellen hasson) szérummal
- krém vagy olaj

Tudd, mit használsz

Van, aki a minél magasabb arányú természetes összetevőkre szavaz, és van, aki a tudományban és a szétbontott, majd újra összerakott molekulákban hisz. Ezzel nincs is gond, viszont fontos, hogy mindig megbízható forrásból származó, nem hamis terméket használjunk. Ha nem engedhetünk meg magunknak egy drága krémet, jobb megkeresni a hasonló hatóanyagokkal rendelkező olcsóbbat, és kerülni a ki-tudja-mi-van-benne hamisítványokat.

Egyre divatosabbak a különböző hámlasztók is, de ezekkel is érdemes óvatosan bánni! Reggelente, mielőtt napfénynek vagyunk kitéve, szigorúan tilos hámlasztani, és a túlzásokat is kerülni kell, ha nem akarjuk tönkretenni a bőrünket. Egyes savak és a C-vitamin (végül is a nevében is benne van, hogy sav) nem működnek jól együtt, szárító, irritáló hatást válthatnak ki.

Egy kis alapszintű kémia sem árt! A vizes és az olajos alapú termékek akadályozzák egymás felszívódását, így nem érdemes őket közvetlenül egymás után használni. Ha mégis ilyen termékeket szeretnénk rétegezni, akkor várjuk ki, amíg a vizes bázisú beszívódik, és aztán jöhet az olaj(os).

Cimkék: arcápolás, hidratálás, szépségápolás
Tüntessük el a tél nyomait!

Tüntessük el a tél nyomait!

Hosszúra nyúlt az idei tél, pedig már jó lenne végleg szabadulni a nagykabátoktól. Talán most, hogy végre kacsintgat ránk a tavasz, van egy kis esélyünk újraéledni. Az arcbőrünk sincs ezzel másképp, neki is elege van, fakóbb, fáradtabb, kevesebbet voltunk...
Jól használod a szemkörnyék ápolódat?

Jól használod a szemkörnyék ápolódat?

A szemkörnyék az egyik legérzékenyebb része arcunknak. Amellett, hogy ezen a területen borzasztóan vékony a bőr, szemünket gyakorlatilag egész nap mozgásban tartjuk, a szemkörnyék tehát csak igen keveset pihen. Nem véletlen, hogy itt jelennek meg először...
Királyi divat: 7 titok

Királyi divat: 7 titok

Miért van - szinte - mindig kékben a királynő? És minek - szinte - mindig borítéktáska? Amúgy meg ki viselheti a koronát...?
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: