Királyi divat: 7 titok

2018. március 20.

Miért van - szinte - mindig kékben a királynő? És minek - szinte - mindig borítéktáska? Amúgy meg ki viselheti a koronát...?

Királyi divat: 7 titok

A brit királyi család tagjainak komoly dress code szerint kell öltözködni. Vannak ellesni való trükkök, és persze akadnak vicces megfontolások is. A Stíler blog összeállítása.

1. A királynő és a színek

A királynő rajongása a színes holmikért nem csak ízlés kérdése. Az élénk színek segítenek abban, hogy messziről, tömegben is ki lehessen szúrni őfelségét, és így a tiszteletére összegyűlt tömegből többen mondhatják el magukról, hogy “Láttam a királynőt!”

2. Tiara-szabályok

A mesékben a királylányok lépten-nyomon koronában villognak, de a valóságban komoly szabályai vannak a tiara viselésének. Az etikett szerint kizárólag férjezett nők viselhetnek tiarát, hogy ezzel jelezzék státuszukat. Katalin hercegné csak formális eseményeken, például állami vacsorákon visel tiarát.

3. Szinte mindig kesztyűben

A királynő legtöbb nyilvános szereplése során kesztyűt visel, aminek jó oka van: mivel ilyenkor rengeteg emberrel kezet fog, a kesztyű arra hivatott, hogy védelmet nyújtson a bacik és vírusok ellen. A királyi család fiatalabb tagjai szakítottak ezzel a hagyománnyal, mégpedig Diana, walesi hercegnő hatására, aki 1987-ben botrányt okozott azzal, hogy kesztyű nélkül fogott kezet egy AIDS-es beteggel.

Azóta a kesztyű nélküli kézfogás azt jelenti, hogy “egyformák vagyunk”, a királyi család tagjai nem különülnek el a néptől.

4. A kötelező harisnya

Ezeréves szabály, hogy úrinők nem mutatkoznak harisnya nélkül. II. Erzsébet mindig harisnyában jelenik meg, és Katalin is legalább testszínű nejlonharisnyákban szokott szerepelni. Kíváncsian várjuk, hogy Meghan Markle is beáll-e a sorba Harry herceggel kötött házassága után!

5. Mire jó egy kézitáska?!

A diplomáciában a kézfogások, vagy azok elmaradása igen jelentős kérdés. A Katalin által preferált borítéktáskák rendkívül praktikusnak bizonyulnak a zavaros protokolláris eseményeken, hiszen ha két kézzel maga előtt tartja a táskát, könnyedén elkerülheti a kézfogást. Arról persze nem is beszélve, hogy a királyi ruhatárhoz jobban illik ez a táska fazon, mint bármilyen másik.

6. Találd meg a színedet!

Katalin hercegnét gyakran látjuk kékben, ami nem véletlen. Valójában valakinek volt ideje kielemezni az outfitjeit, és azt találta, hogy összes szereplése közül a leggyakrabban, konkrétan az esetek 21%-ában kéket visel. Amellett, hogy csodásan illik hozzá ez a szín, minden szempontból politikailag korrekt, és szinte minden alkalomhoz jól illik. A sötétkéktől az élénk kobaltig számos lehetőség van arra, hogy variáljuk ezt a színt, így biztosan nem lesz unalmas.

7. Tilos a nail art

II. Erzsébet 28 éve visel ugyanolyan körömlakkot. Nincs variálás, nincs kísérletezgetés vagy kreatívkodás, sőt, állítólag Katalinnak is tilos bármilyen más színű lakkot viselni a nude-on kívül.

Cimkék: szépségápolás
Tüntessük el a tél nyomait!

Tüntessük el a tél nyomait!

Hosszúra nyúlt az idei tél, pedig már jó lenne végleg szabadulni a nagykabátoktól. Talán most, hogy végre kacsintgat ránk a tavasz, van egy kis esélyünk újraéledni. Az arcbőrünk sincs ezzel másképp, neki is elege van, fakóbb, fáradtabb, kevesebbet voltunk...
Jól használod a szemkörnyék ápolódat?

Jól használod a szemkörnyék ápolódat?

A szemkörnyék az egyik legérzékenyebb része arcunknak. Amellett, hogy ezen a területen borzasztóan vékony a bőr, szemünket gyakorlatilag egész nap mozgásban tartjuk, a szemkörnyék tehát csak igen keveset pihen. Nem véletlen, hogy itt jelennek meg először...
Divatkorszakok, amelyek a mai napig inspirálják a divattervezőket

Divatkorszakok, amelyek a mai napig inspirálják a divattervezőket

A 60-as évek miniruhája, a hippi stílus jellegzetes trapéznadrágja vagy éppen a 90-es évek hasvillantó pólója: mind egy-egy korszakalkotó ruhadarab, amely mély nyomot hagyott a divat...
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: