Mit mond rólad a frizurád?

2017. július 21.

A szőke szexi, a vörös dögös, a konty komoly, a rövid fiatalít - mondják sokan. De hogyan befolyásolja a megítélést egy frizura valójában?

Mit mond rólad a frizurád?

Érdekes felmérés készült arról, hogyan befolyásolja megítélésünket a frizuránk. A résztvevőket arra kérték, mondják el a véleményüket egy hölgy fotójáról, aki 16 különböző frizurával volt látható - négyféle hajszínnel és négyféle fazonnal - melyekből csak a válaszolónak legjobban tetszőt kellett kiválasztani. Meglepő, néhol ellentmondásos eredmények születtek.

 

A rövid szimpátiát kelthet, sikerességet sugallhat

Mit mond rólad a frizurád?

A nőknek röviden és barnán a legszimpatikusabb. A férfiaknak pedig röviden és szőkén.

A nők 70 százaléka rövid, barna frizurával találta szimpatikusabbnak a modellt, míg a férfiak inkább a szőke rövid mellett tették le a voksot. Abban viszont mindenki egyetértett, hogy a lófarok a legkevésbé rokonszenves, mivel a válaszadók csupán 48 százaléka találta szimpatikusnak a modellt ilyen típusú frizurával.

„A rövid haj magabiztosságot kölcsönöz a viselőjének. Jobban engedi láttatni az arcformát, a nyakat és a vállat, illetve ezek arányait. Egy rövid frizura leginkább ovális és szív alakú arcforma esetén előnyös választás.” - mondta Lafferton Annamária.


Mit mond rólad a frizurád?

A sikeres nő vörös a nők szemében. Míg a férfiakéban fekete.

A rövid frizura nem csak szimpátiát kelt, hanem sikerességet is sugároz. A nők 75 százaléka rövid vörös frizurával vélte karrierjében sikeresebbnek a modellt más frizurákhoz képest, a férfiak viszont inkább a rövid fekete hajra szavaztak. A magánéletben azonban ellentmondásos eredmény született: a nők barna hosszú fazonnal gondolták magánéletében sikeresebbnek a modellt (71%), míg a férfiak inkább szőke rövid frizurával.

 

Mit mond rólad a frizurád?

Ilyen a magánéletében sikeres nő frizurája a nők szerint: barna, hosszú. És ilyen a férfiak szerint: szőke rövid.

Lafferton Annamária szerint ennek oka az, hogy „a vörös hajhoz gyakran párosítjuk a határozottságot és az elszántságot, melyek a karrier szempontjából elengedhetetlen személyiségjegyek. A fekete haj viszont inkább a titokzatosságot sugározza, és ez által a megközelíthetetlenség miatt gondolhatják a férfiak ezt a típust karrier szempontjából sikeresebbnek. A magánélet szempontjából a hosszú barna haj a természetességet és ezzel együtt a harmóniát sugallja a nők számára, a férfiak pedig a magánéleti sikert a nőkkel ellentétben valószínűleg inkább a vagányabb, pajkosabb megjelenésben vélik fölfedezni.”

 

A fekete tényleg öregít!

Mit mond rólad a frizurád?

Barna hosszú lófarokkal évekkel fiatalabbnak vélték a modellt.

A felmérés férfi résztvevői barna lófarokkal tartották a legfiatalabbnak a modellt, míg fekete félhosszú frizurával legidősebbnek. A vélt különbség több mint 7 év! Egyébként fekete színnel minden frizura esetén idősebbnek gondolták a modellt. A nők ugyanakkor kiengedett hosszú hajjal találták átlagosan 2 évvel idősebbnek a modellt a többi frizurához képest.

 

Létezik egyáltalán a legelőnyösebb frizura?

„Meg lehet mondani, hogy kinek milyen színek és fizurák állnak jól, mi előnyös és mi nem, de sajnos - vagy talán inkább szerencsére - nincs általános szabály. Mindenkihez más illik igazán. Meg kell találnunk az adottságainkhoz, egyéniségünkhöz és stílusunkhoz leginkább illő színt és fazont, amivel jól érezzük magunkat.” - mondta Lafferton Annamária.
Ezt támasztja alá az is, hogy a modell jelenleg viselt frizurája barna félhosszú, amivel a valós koránál három évvel fiatalabbnak gondolták.

Királyi divat: 7 titok

Királyi divat: 7 titok

Miért van - szinte - mindig kékben a királynő? És minek - szinte - mindig borítéktáska? Amúgy meg ki viselheti a koronát...?
Divatkorszakok, amelyek a mai napig inspirálják a divattervezőket

Divatkorszakok, amelyek a mai napig inspirálják a divattervezőket

A 60-as évek miniruhája, a hippi stílus jellegzetes trapéznadrágja vagy éppen a 90-es évek hasvillantó pólója: mind egy-egy korszakalkotó ruhadarab, amely mély nyomot hagyott a divat...
Esik a hó? Nem, ez „csak” korpa...

Esik a hó? Nem, ez „csak” korpa...

Elkapni egy rosszalló tekintetet, ahogy valaki a korpát nézi a vállunkon, talán az egyik legkínosabb dolog, ami egy nővel történhet. A korpásodás első jelére a legtöbben elkezdenek...
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: