70 éve együtt a brit királyi pár

2017. november 20.

Az angol történelemben példátlan évfordulót ünnepel ma a londoni udvar: platinalakodalmát, vagyis 70. házassági évfordulóját ünnepli II. Erzsébet királynő és férje, Fülöp herceg.

70 éve együtt a brit királyi pár

A 21 éves Erzsébet hercegnő, és Fülöp herceg 1947. november 20-án házasodtak össze a londoni Westminster apátságban. A ma 91 éves II. Erzsébet, és a 96 éves Fülöp házasságának története még a II. világháború előtt kezdődött, ekkor szeretett egymásba a pár.

A monarchia történetében egyetlen uralkodói házaspár sem érte meg együtt 70. házassági évfordulóját.

Fülöpnek a királynő férjeként tulajdonképpen semmilyen hivatalos szerepe nincs, állami ügyekbe nem avatkozhat be, tulajdonképpen saját feleségének alattvalója, mióta felesége 66 évvel ezelőtt trónra lépett. Még gyermekei sem az ő nevét viselik.

A házaspár nem készül fényes ceremóniával az évfordulóra. II. Erzsébet királynő és Fülöp herceg hétfő este a windsori rezidencián szigorúan zártkörű ünnepi vacsorán látja vendégül a legközelebbi családtagokat és barátokat, de kérésükre az évfordulón semmiféle nyilvános ünnepség nem lesz, annál is kevésbé, mivel Fülöp a nyár végén hivatalosan visszavonult a közszerepléstől.

Angelina Jolie egyedül töltheti londoni napjait

Angelina Jolie egyedül töltheti londoni napjait

A színésznő hamarosan Angliában kezdi el a Demona második részének forgatását, azonban egy friss bírói végzés miatt nem viheti el Londonba gyermekeit.
Weisz Fanni: Amikor megtanult jeleni, akkor tudtam, hogy ő lesz az igazi!

Weisz Fanni: Amikor megtanult jeleni, akkor tudtam, hogy ő lesz az igazi!

Dallos Bogi tavaly indította a 7kornálam! című youtube talkshowját, ahol hétről hétre, egy-egy híres személyiséget invitált meg magához. A második évad friss epizódjában a fiatal énekesnő...
Som-Balogh Edina előre megérezte terhességét

Som-Balogh Edina előre megérezte terhességét

Peller Mariann Utazás a lelked körül című műsorának vendége volt a gyönyörű színésznő, modell és anyuka, Som-Balogh Edina. Edinát mindig is érdekelték a lélek rejtelmei, nagyon hisz...
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: