70 éve együtt a brit királyi pár

2017. november 20.

Az angol történelemben példátlan évfordulót ünnepel ma a londoni udvar: platinalakodalmát, vagyis 70. házassági évfordulóját ünnepli II. Erzsébet királynő és férje, Fülöp herceg.

70 éve együtt a brit királyi pár

A 21 éves Erzsébet hercegnő, és Fülöp herceg 1947. november 20-án házasodtak össze a londoni Westminster apátságban. A ma 91 éves II. Erzsébet, és a 96 éves Fülöp házasságának története még a II. világháború előtt kezdődött, ekkor szeretett egymásba a pár.

A monarchia történetében egyetlen uralkodói házaspár sem érte meg együtt 70. házassági évfordulóját.

Fülöpnek a királynő férjeként tulajdonképpen semmilyen hivatalos szerepe nincs, állami ügyekbe nem avatkozhat be, tulajdonképpen saját feleségének alattvalója, mióta felesége 66 évvel ezelőtt trónra lépett. Még gyermekei sem az ő nevét viselik.

A házaspár nem készül fényes ceremóniával az évfordulóra. II. Erzsébet királynő és Fülöp herceg hétfő este a windsori rezidencián szigorúan zártkörű ünnepi vacsorán látja vendégül a legközelebbi családtagokat és barátokat, de kérésükre az évfordulón semmiféle nyilvános ünnepség nem lesz, annál is kevésbé, mivel Fülöp a nyár végén hivatalosan visszavonult a közszerepléstől.

Tizennégy millió dollárt adott Clooney

Tizennégy millió dollárt adott Clooney

Clooney általában titokban tartja jócselekedeteit, így most barátja mesélt egy nagylelkű és busás adományáról, amellyel régi barátait segítette.
Titokban jegyezték el Rihannát?

Titokban jegyezték el Rihannát?

Egy árulkodó ékszer miatt indultak meg a találgatások, ami egy képen jelent meg az Instagramon. Kedvesével már nyár óta együtt vannak, és állítólag itt a fordulat...
Elege lett és nem vetkőzik többet Adriana Lima

Elege lett és nem vetkőzik többet Adriana Lima

A brazil származású modell nagyon régóta dolgozik a Victoria's Secret-tel, most azonban úgy döntött, kiszáll.
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: