70 éve együtt a brit királyi pár

2017. november 20.

Az angol történelemben példátlan évfordulót ünnepel ma a londoni udvar: platinalakodalmát, vagyis 70. házassági évfordulóját ünnepli II. Erzsébet királynő és férje, Fülöp herceg.

70 éve együtt a brit királyi pár

A 21 éves Erzsébet hercegnő, és Fülöp herceg 1947. november 20-án házasodtak össze a londoni Westminster apátságban. A ma 91 éves II. Erzsébet, és a 96 éves Fülöp házasságának története még a II. világháború előtt kezdődött, ekkor szeretett egymásba a pár.

A monarchia történetében egyetlen uralkodói házaspár sem érte meg együtt 70. házassági évfordulóját.

Fülöpnek a királynő férjeként tulajdonképpen semmilyen hivatalos szerepe nincs, állami ügyekbe nem avatkozhat be, tulajdonképpen saját feleségének alattvalója, mióta felesége 66 évvel ezelőtt trónra lépett. Még gyermekei sem az ő nevét viselik.

A házaspár nem készül fényes ceremóniával az évfordulóra. II. Erzsébet királynő és Fülöp herceg hétfő este a windsori rezidencián szigorúan zártkörű ünnepi vacsorán látja vendégül a legközelebbi családtagokat és barátokat, de kérésükre az évfordulón semmiféle nyilvános ünnepség nem lesz, annál is kevésbé, mivel Fülöp a nyár végén hivatalosan visszavonult a közszerepléstől.

Hailee Steinfeld profizmusa még Spielbergnek is tetszett

Hailee Steinfeld profizmusa még Spielbergnek is tetszett

A producereket is lenyűgözte Hailee Steinfeld gyorsasága és pontossága.
Nagyon vad dolgot állít Johnny Depp

Nagyon vad dolgot állít Johnny Depp

A nagy csetepaté, amely ledöntötte Amber Heard és a Karib tenger kalózának házasságát, folytatódik. Johnny Depp bizarr dologgal gyanúsítja exét. Amber Heard ugyanis állítólag egy balhéjuk után az ágyukba ürítette a székletét.
Ugyanaz a drog végzett Prince-szel, amit Demi Lovato túladagolt

Ugyanaz a drog végzett Prince-szel, amit Demi Lovato túladagolt

Kiderült, mit vett be az énekesnő, mielőtt túladagolás miatt kórházba került, és kis híján meghalt...
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: