Lakabe - a feltámadt falu

Erkölcstelen és oktalan pazarlás

A háztartási szemétből a fölöslegessé vált vagy lejárt élelmiszer az egyetlen, amely otthoni körülmények között is korlátlanul hasznosítható – lenne. Mégis, csak Magyarországon háztartásonként évi 50 ezer forintnyi ételt dobunk ki.

Tovább »

Lakabe - a feltámadt falu

Közel fél évezred, mire lebomlik egy PET palack

Évente mintegy 100 millió hordó olajra van szükség 460 milliárd üdítős palack és doboz előállításához. Ehhez hozzájárul a szállítás során létrejövő környezetszennyezés, majd miután a szemétbe kerül a palack, közel 450 évig tart mire lebomlik. Ez majdnem fél évezred egyetlen műanyag flakon esetében is. Világszerte körülbelül 340 milliárd palackot nem hasznosítanak újra évente, ami hatalmas mennyiség.

Tovább »

Lakabe - a feltámadt falu

Hogyan válasszunk új hűtőt?

Elromlott a régi hűtő? Folyton le kell olvasztani? Esetleg túl sok energiát fogyaszt? Mindegy,miért keresünk új készüléket, számos szempontot kell figyelembe vennünk, hogy jó döntést tudjunk hozni. De mik ezek a szempontok, és hosszútávon hogyan spórolhatunk a fogyasztáson?

Tovább »

11 zseniális trükk - ingyen!

11 zseniális trükk - ingyen!

Ezekről a szuper háztartási trükkökről lehet, hogy hallottál már korábban is, de tuti, hogy te sem alkalmazod őket...

Ruhavásárlás okosan

Ruhavásárlás okosan

20 millió tonna textilhulladék keletkezik évente Magyarországon melynek a fele mesterséges anyagokat tartalmaz, így egyáltalán nem, vagy csak nehezen bomlanak le.