Vödrök, lefolyók, ereszek - a kerti vízgyűjtés titkai

Kullancsveszély a kertben

Sok szó esik arról, hogy a kullancsok tucatnyi betegséget terjesztenek. Azonban arról már alig, hogy a kullancscsípések jelentős része az érintettek saját kertjében történik. Bár ez nem túl biztató, a jó hír, hogy a kerttulajdonosok kezében ott a kulcs, hogy egy olyan kertet alakítsanak ki, amiről menekülni fognak a kullancsok. És mindössze néhány egyszerű tényt kell szem előtt tartani.

Tovább »

Vödrök, lefolyók, ereszek - a kerti vízgyűjtés titkai

A szelektív hulladékgyűjtésért kampányol a Budapest Voices

A hulladék, és azon belül is az italos kartondobozok szelektív hulladékgyűjtésére hívja fel a figyelmet a Budapest Voices a #zöldenjobb elnevezésű kezdeményezéssel. A kórus jelenleg egy új koncepció alapján készíti a harmadik lemezét, és a nyári koncertekre is intenzíven próbál.

Tovább »

Lakabe - a feltámadt falu

Lakabe - a feltámadt falu

A Pamplonához közeli vidéki közösség, Lakabe tavaly ünnepelte megalakulásának 35. évfordulóját. Az elmúlt évtizedekben Spanyolország legjobban működő és példaértékű ökofalujává...

Hogyan válasszunk új hűtőt?

Hogyan válasszunk új hűtőt?

Elromlott a régi hűtő? Folyton le kell olvasztani? Esetleg túl sok energiát fogyaszt? Mindegy,miért keresünk új...

11 zseniális trükk - ingyen!

11 zseniális trükk - ingyen!

Ezekről a szuper háztartási trükkökről lehet, hogy hallottál már korábban is, de tuti, hogy te sem alkalmazod őket...

Ruhavásárlás okosan

Ruhavásárlás okosan

20 millió tonna textilhulladék keletkezik évente Magyarországon melynek a fele mesterséges anyagokat tartalmaz, így egyáltalán nem, vagy csak nehezen bomlanak le.