5 módszer, hogy kevesebb húst egyél!

2017. szeptember 29.

A vegetarianizmus nem feltétlenül a legjobb módszer a környezettudatosság útján, de a mértéktelen húsfogyasztás is nagyon káros a bolygóra nézve. Itt is az arany középút a megoldás, ami kevesebb húsfogyasztást jelent – ehhez adunk most tippeket!

5 módszer, hogy kevesebb húst egyél!

A zöld tippeket a Fyouture adta.

Állj át a növényi fehérjére!

A húsevés egészségügyi szempontból azért fontos, mert a húsokból könnyedén fehérjét nyerhetünk, ami nagyon fontos a szervezet számára. Növényi eredetű ételekből is kaphatunk azonban megfelelő mennyiségű fehérjét: a tofu, a szója, a tejtermékek és a magvak mind tartalmaznak proteint.

Főzz levest!

A húsmentes ételek sokszor kevésbé laktatóak, mint a húsos társaik, nagyon sok embernek ezért hiányzik a tányérról az állati fehérje. Ha te is így érzel, a húsmentes napodon legyen kétfogásos az ebéd, és készíts egy nagy adag zöldséges levest, ami eltelít a második fogás előtt!

Tanulj új recepteket!

A vegetáriánus ételek egyáltalán nem unalmasak – nem csak salátát és üres kenyeret jelent, ha úgy döntesz, aznap búcsút mondasz a húsnak. Nézz utána neten, milyen ízletes és különleges ételeket lehet főzni hús hozzáadása nélkül is!

Tervezz előre!

Az előző tipphez kapcsolódik ez is – ha tudod, hogy a héten melyik nap nem szeretnél húst enni, tervezd meg részletesen, mit fogsz főzni, vagy hol fogsz ételt vásárolni. Így sokkal könnyebb tartani magadat az előre eltervezett fogadalomhoz.

Vásárolj olyan zöldségeket, amelyeknek szezonja van!

Ezek a legolcsóbb és leginkább vitamindús gyümölcsök és zöldségek – nem utaznak több ezer kilométert, hanem gyakran hazai termelőktől érkeznek. Ráadásul sokkal finomabbak is, mint azok, amelyek messziről érkeznek.

Cimkék: környezetvédelem, lelki egészség, táplálkozás
A környezetszennyezéstől és a túlnépesedéstől tartunk leginkább

A környezetszennyezéstől és a túlnépesedéstől tartunk leginkább

A magyar városlakók a környezetszennyezést, a túlnépesedést, valamint az élelmiszer-, illetve az energiahiányt tartják a legnagyobb kihívásnak a jövő metropoliszai számára.
Védd az otthonod - vásárolj nagy tételben!

Védd az otthonod - vásárolj nagy tételben!

Nehéz meghatározni, hogy mit érdemes nagyobb kiszerelésben, ezzel olcsóbban és környezetbarát módon megvásárolni, és mi az, amit ilyen módon csak a kukába dobunk végül. Segítünk, hogy...
Öt mesébe illő látványosság Izlandról

Öt mesébe illő látványosság Izlandról

Vastag jégtakaróval borított fjordok, kristálytiszta források és felhőfátyol mögé rejtett vulkánok – Izland természeti csodái eredeti formájukban, az emberi kéz által érintetlenül várják a szigetországba látogatókat. De vajon hogy sikerült megőrizni...
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: