Kezd zölden az őszt!

2017. augusztus 31.

Megállíthatatlanul közeledik az ősz, lassan eltűnik a jó idő, és beköszönt a szeles és esős évszak. Most pedig abban segítünk, hogyan kezdheted minél zöldebben a legszínesebb évszakot.

Kezd zölden az őszt!

A zöldebb őszkezdésben a Fyouture tippjei segítenek!

Nézd át a ruhatáradat!

Biztosan sok olyan átmeneti ruhát találsz a szekrényed mélyén, amit már jó ideje nem hordtál, és minden ősszel előveszed ugyan, de soha nem húzod fel. Gyűjtsd ezeket össze, és ajándékozd oda valakinek, akinek szüksége van rá, vagy add el őket valahol – a használtruha-kereskedelemnek hála a fast fashion ruhacégek sokkal kevesebb árut gyártanak, hiszen nem tudnak annyit eladni. Ha pedig csak simán kidobnád a megunt ruháidat, a szemétdombokon kötnének ki, és csak nagyon lassan bomlanának le.

Nézz utána, mi van szezonban!

Nagy igazság, hogy mindig azok a zöldségek és gyümölcsök a legolcsóbbak, amelyeknek éppen szezonjuk van – ráadásul ezeket helyi árusoktól kaphatod meg, akik nem utaztatják meg az árujukat több ezer kilométeren keresztül, környezetszennyező módszerekkel. Nézz utána, hogy milyen zöldséget és gyümölcsöt érdemes vásárolnod ősszel, melyek azok, amelyeket a helyi piacon is kaphatsz, és gondold át, ezekből hogyan tudod összeállítani az étrendedet!

Nézesd át a szigetelést!

Hamarosan jön a fűtési szezon, és rengeteg energiát (vele együtt pedig pénzt) dobhatsz ki szó szerint az ablakon, ha nincs jól leszigetelve a házad. Lehet, hogy egy kis kiadást jelent a fűtési időszak előtt befoltoztatni a lyukakat (képletesen persze), de hamar visszajön az ára, ha arra gondolsz, hogy végre nem az utcát fogod fűteni, hanem a saját lakásodat.

Komposztálj!

Nem csak az élelmiszerhulladékot komposztálhatod, a kertedben elhaló növényeket és a lehullott faleveleket is. Ha van lehetőséged, és olyan közösségben élsz, ahol tudsz komposztálni, ne hagyd ki az esélyt arra, hogy így járulj hozzá a környezeted egészségéhez!

Cimkék: környezettudatosság, környezetvédelem, lakberendezés, lelki egészség, táplálkozás
Vödrök, lefolyók, ereszek - a kerti vízgyűjtés titkai

Vödrök, lefolyók, ereszek - a kerti vízgyűjtés titkai

Nem csak otthon, de a kertben is pazarlóan bánunk a vízzel. Pedig kincs, amit, illetve amelynek természetességét becsününk kellene. 5 egyszerű módot ajánlunk arra, hogy gyűjtheted,...
Kullancsveszély a kertben

Kullancsveszély a kertben

Sok szó esik arról, hogy a kullancsok tucatnyi betegséget terjesztenek. Azonban arról már alig, hogy a kullancscsípések jelentős része az érintettek saját kertjében történik. Bár ez nem túl biztató, a jó hír, hogy a kerttulajdonosok kezében ott a kulcs,...
Élelmiszerpazarlás – tények és tévhitek

Élelmiszerpazarlás – tények és tévhitek

Hogyan lehet, akár hetekkel, hónapokkal is meghosszabbítani a friss élelmiszerek eltarthatóságát a legfejlettebb hűtőgéptechnológiával?
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: