Kössük össze a kellemeset a hasznossal és védjük a környezetet

2018. április 24.

Reneszánszukat élik a csináld magad projektek, de egyre nehezebb olyan ötleteket találni, melyek nem igénylik, hogy alapanyagok tömkelegét vásároljuk meg a barkácsolás előtt… Egy most DIY oldal az újrahasznosításra fókuszál, és ötleteivel segít a tárgyaknak új életet adni.

Kössük össze a kellemeset a hasznossal és védjük a környezetet

„A tavalyi évben számos DIY (csináld magad) rendezvényt szerveztünk. Idén kicsit tovább gondolva online videókban mutatjuk meg, hogy otthoni kellékekből milyen hasznos termékeket lehet készíteni. Ha újrahasznosítunk tárgyakat, azzal nem terheljük a hulladékkörforgást, hanem új funkcióval ruházzuk fel őket, hogy hasznosak legyenek számunkra, vagy örömet hozzanak az életünkbe. Szerintünk a környezetvédelem lehet egyszerre kellemes és hasznos időtöltés is, erre jó példa a most indult DIY oldal, mely folyamatosan frissülő tartalommal várja a környezetvédelem és a barkácsolás szerelmeseit, és ahol már meg is tekinthető az első kisvideó” – foglalta össze a kampányt Varju Lilla, a Jófogás és a Használtautó.hu portálokat működtető Schibsted Media Hungary marketing igazgatója, a projekt egyik megálmodója.

 

Az oldal első DIY ötletébe garantáltan beleszeretsz

Csak úgy gyűlnek a parafadugók a fiókjaid mélyén? Akkor ezt a projektet neked találták ki! Elég egy kis kézügyesség és kertet építhetsz a dugókból percek alatt. Az eredmény egy stílusos és látványos kiskert, ami mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nyugodtan dicsekedj azzal, hogy ez a te munkád gyümölcse! Ráadásul a környezeted is hálás lesz, hogy újrahasznosítottál.

Az alábbi videó lépésről-lépésre bemutatja a projektet!


 
Alapanyagok:
·         parafadugó
·         virágföld
·         virágmag, vagy palánta
·         kartonpapír
·         hobbiragasztó
·         mezőgazdasági fólia
·         szög
 
Szerszámok:
·         kalapács
·         olló
·         tapétavágó kés
·         vonalzó
·         ecset
·         ceruza
·         tálka a ragasztónak

Kartonlapból vágd ki a kerted alapját. Figyelj oda rá, hogy legyen elég parafadugód a kerítéshez! A saroknál szöggel rögzítsd az első parafadugót, majd hobbiragasztóval a karton peremén ragaszd végig a többi dugót. Várj 15 percet, míg a ragasztó megszárad. Vágd méretre a kert aljába kerülő fóliát, figyelj oda, hogy a peremig felfusson. Szöggel erősítsd meg a maradék három sarokdugót is. Szórj a kertbe virágföldet és ültesd el a magokat, vagy virágpalántákat. Már kész is vagy a kiskerteddel!

 

Nincs meg hozzá otthon minden alapanyagod, de mégis megcsinálnád?

Ne aggódj! A Jófogás összeállított olyan csomagokat, melyek minden alapanyagot tartalmaznak ehhez a projekthez. Ráadásul még pénzt sem kell rá költened. A környezettudatosság jegyében ugyanis az oldalon most azzal vásárolhatsz, hogy selejtezel!
 
Adj fel 10 új hirdetést és tied lehet az egyik eszközcsomag! Fogadjunk, hogy tárgyak tucatjai hevernek az otthonodban, amiket te már nem igazán használsz. Másnak hidd el, jól jöhetnek még, és ne feledd, azzal, hogy nem dobod ki őket, a környezetedet is véded!  Ez egy remek alkalom arra, hogy szétnézz a lakásodban, és amit már régóta nem vettél elő, tovább add egy új tulajdonosnak.

Parlagfű: így lehet elkerülni az 5 millió forintos bírságot

Parlagfű: így lehet elkerülni az 5 millió forintos bírságot

Magyarország egyike Európa parlagfűvel leginkább fertőzött területeinek, sokan mégsem veszik elég komolyan a problémát. Még most sem késő elkezdeni irtani a gyomnövényt, de néhány dologra...
8+1 tuti tipp, ha tenni akarsz a Földért

8+1 tuti tipp, ha tenni akarsz a Földért

Nem gondolom magam a természetvédelem nagy hősének, de egy józanul gondolkodó embernek igen, aki felfogja, hogy bármilyen kis porszem vagyok a gépezetben, az én felelősségem is, hogy változzon valami a világban. Ha már javítani nem tudok rajta, legalább...
5 tipp hogyan lehet pénztárcabarát a környezetbarát

5 tipp hogyan lehet pénztárcabarát a környezetbarát

A tegnap 28. alkalommal megrendezett Föld Napja mára a legnagyobb környezetvédelmi eseménnyé nőtte ki magát hazánkban. Mit tehetünk a mindennapjainkban, kis odafigyeléssel is a minket...
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: