Tudtad, hogy a B15 a világ legnagyobb jéghegye?

2015. március 18.

Környezettudatos szülőként különösen fontos, hogy gyermekeinkkel minél korábban megismertessük a fenntarthatóság és a környezettudatosság elveit. Ebben segít egy új weboldal.

Tudtad, hogy a B15 a világ legnagyobb jéghegye?

Tudtad, hogy B15-nek hívták a világ legnagyobb jéghegyét, ami kétszer akkora volt, mint Pest megye? Vagy azt, hogy a világon gyártott műanyagok 85%-át sohasem hasznosítják újra és nagy részük a tengerekben és óceánokban köt ki, felfoghatatlan méretű szemétdombbá változtatva őket? Tisztában vagy vele, hogy mit tehetsz tudatos mobiltulajdonosként a környezetedért és ehhez milyen programokat érdemes használnod?

Tudtad, hogy a B15 a világ legnagyobb jéghegye?Ha a fentihez hasonló kérdésekre nem tudod a választ, vagy gyermekeidet is szeretnéd megismertetni a környezet védelmének fontosságával, akkor itt az ideje, hogy meglátogasd azt a remek weboldalt, ahol egészen újszerű megközelítésben vezethetjük rá gyermekeinket a környezettudatos gondolkodásra, és mellesleg a matematikát is gyakoroltathatjuk és megszerettethetjük velük. A Zöld Matek nevű weboldal megálmodója, Burgmann Nóra rengeteg, jobbnál jobb feladványt készített.

A játékos matematikai feladványok megfejtéséhez szükséges információkat a környezetvédelemhez kapcsolódó, érdekes cikkeken keresztül észrevétlenül szerezhetjük meg és sokszor bizony együtt is tanulhatunk a kicsikkel, olyan sok érdekes témát találhatunk az ovis korosztálytól kezdve, egészen a nyolcadikosokig.

Az oldalon vezetett bloghoz kapcsolódó feladványok folyamatosan bővülnek, hasznos segítséget nyújtva a tudatos szülőknek és a hazánkban működő Zöld Óvoda és Ökoiskola hálózat pedagógusainak.

Parlagfű: így lehet elkerülni az 5 millió forintos bírságot

Parlagfű: így lehet elkerülni az 5 millió forintos bírságot

Magyarország egyike Európa parlagfűvel leginkább fertőzött területeinek, sokan mégsem veszik elég komolyan a problémát. Még most sem késő elkezdeni irtani a gyomnövényt, de néhány dologra...
8+1 tuti tipp, ha tenni akarsz a Földért

8+1 tuti tipp, ha tenni akarsz a Földért

Nem gondolom magam a természetvédelem nagy hősének, de egy józanul gondolkodó embernek igen, aki felfogja, hogy bármilyen kis porszem vagyok a gépezetben, az én felelősségem is, hogy változzon valami a világban. Ha már javítani nem tudok rajta, legalább...
Kössük össze a kellemeset a hasznossal és védjük a környezetet

Kössük össze a kellemeset a hasznossal és védjük a környezetet

Reneszánszukat élik a csináld magad projektek, de egyre nehezebb olyan ötleteket találni, melyek nem igénylik, hogy alapanyagok tömkelegét vásároljuk meg a barkácsolás előtt…...
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: